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アイテム
ごぼう茶摂取がラットの血糖値と血清及び 肝臓の脂質含量に及ぼす影響
https://gijodai.repo.nii.ac.jp/records/54
https://gijodai.repo.nii.ac.jp/records/5422b456ee-b586-401a-9445-2031c4767c02
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2016-10-20 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | ごぼう茶摂取がラットの血糖値と血清及び 肝臓の脂質含量に及ぼす影響 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Effects of Burdock Tea on the Blood Sugar Level of Rats and the Lipid Content in their Sera and Livers | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | ごぼう茶|食物繊維|血糖値|トリグリセリド|総コレステロール | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | burdock tea |dietar y fiber | blood glucose level|triglyceride | total cholesterol | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
仲野, 恵美
× 仲野, 恵美× 舘, 和彦× 福富, 悌 |
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内容記述 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | This study was designed to determine the functionality of burdock tea. Burdock peel was analyzed for its components. Rats were used as test animals to examine the effects of burdock tea intake on their blood sugar level and the lipid content in their sera and livers. Burdock peel was found to contain a large amount of food fibers at 34.4 grams/100 grams. A test group administered 1%burdock tea showed a significantly lower level of blood sugar than a control group did. Blood sugar level further decreased in the test groups administered 5% or 10%burdock tea. The intake of highly concentrated burdock tea tended to suppress the levels of triglycerides and total cholesterol in the sera and livers of rats. | |||||
書誌情報 |
食文化研究 en : FOOD CULTURE RESEARCH 号 3, p. 1-8, 発行日 2016-04-15 |
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出版者 | ||||||
出版者 | 岐阜女子大学 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 2188-4110 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA12671053 |