ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 食文化研究
  2. 第2号

粉寒天を利用したメニュー提案

https://gijodai.repo.nii.ac.jp/records/52
https://gijodai.repo.nii.ac.jp/records/52
5b648dcb-cda7-4dd9-ab88-8eb10c63fdbc
名前 / ファイル ライセンス アクション
shokubunka02-07.pdf 本文 (2.2 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2016-10-19
タイトル
タイトル 粉寒天を利用したメニュー提案
タイトル
タイトル Menu Proposal to Use Powdered Agar
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 恵那市山岡町
キーワード
主題Scheme Other
主題 粉寒天
キーワード
主題Scheme Other
主題 ミルフィーユ 丼
キーワード
主題Scheme Other
主題 天つゆジュレ
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Yamaoka Cho, Ena City
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 powdered agar
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 mille-feuille rice bowl topped with meat
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 tempura sauce gelée
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 土屋, ひろ子

× 土屋, ひろ子

WEKO 68

土屋, ひろ子

ja-Kana ツチヤ, ヒロコ

Search repository
嶋村, 桃子

× 嶋村, 桃子

WEKO 69

嶋村, 桃子

ja-Kana シマムラ, モモコ

Search repository
小松, 沙霧

× 小松, 沙霧

WEKO 70

小松, 沙霧

ja-Kana コマツ, サギリ

Search repository
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 The author was involved in the development of the menu items that might be sold at “Taisho Village”, a theme park. Requirements in the menu development were that cooking should be simple as it starts cooking after receiving orders and it should have attractive appearances. Powdered agar has advantages over rod-shaped or string-shaped agar, with easiness of handling such as its ready solubility in water and no need to wash, rehydrate or strain. Because powdered agar is easy to use in cooking, a rice bowl with meat topping was prepared using powdered agar on a trial base. Agar helped meat hold gravy, preventing gravy from trickling down into steamed rice and meat from losing rich flavor. Different mixing ratios were experimented to find out proper quantities of water, potato starch, and powdered agar. On the basis of the gravy trial results, in consideration of selling them at the theme park, “mille-feuille rice bowl topped with meat” was proposed as a menu item for eating tours and ladies. The amount and recipe were defined after trials. “Tempura sauce gelée” was also proposed as a powdered agar menu item. Gelée was proposed to prevent loss of crispiness, which would take place as water in tempura sauce permeates tempura. To find proper ratios of powdered agar to broth, soy sauce, and mirin, we changed the quantity of agar in trials and made a proposal for commercialization.
書誌情報 食文化研究
en : FOOD CULTURE RESEARCH

号 2, p. 39-46, 発行日 2015-05-01
出版者
出版者 岐阜女子大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 2188-4110
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12671053
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 13:33:37.426508
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3